nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Onzeker, besluiteloos, angstig of juist nerveus. Iedereen ervaart weleens emoties die je flink uit balans kunnen brengen.  Toch is er een heel eenvoudige,  maar doeltreffende manier om deze veelvoorkomende emoties weer in balans te brengen: de Bach Bloesemtherapie.

Bach Bloesemtherapie, wat is dat?
De Bloesemtherapie is een geneeswijze, die aan het begin van de eeuw ontwikkeld is door 
Dr. Edward Bach. Hij leefde van 1886 tot 1936 in Engeland en beoefende daar een praktijk als arts, bacterioloog en klassiek homeopaat.

Edward Bach ontdekte dat vaak dezelfde persoonlijkheden dezelfde ziektepatronen vertoonde in combinatie met dezelfde emotionele problemen en kenmerken; ongeacht de fysieke gesteldheid. Daarnaast ontdekte hij dat zijn Bach Bloesem remedies in staat waren om negatieve emoties te herstellen. Hierdoor zag hij dat de levensvreugde bij zijn patiënten weer terug kwam. In 1930 besloot Edward Bach om zijn succesvolle medische praktijk in Harley Street te Londen te sluiten en zich uitsluitend te gaan richten op het ontdekken van zijn Bach remedies. Het was zijn wens, dat steeds meer mensen tot het besef zouden komen , dat men zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid.
Dietmar Krämer heeft het werk van Edward Bach na zijn dood verder uitgewerkt.

De mens centraal
Bij de Bach bloesem therapie staat niet het symptoom, maar de mens centraal.
Hierbij geldt dat na een tijd van emotionele disbalans ziektes kunnen ontstaan. Bach remedies zijn in staat om de onderliggende problemen van het disbalans aan te pakken. Bach bloesem remedies zetten negatieve gemoedstoestanden om in positieve eigenschappen. (De gemoedsgesteldheid van de mens is de manier waarop je als  mens met je situatie omgaat: hoe je er naar kijkt, wat je erbij ervaart… Het is dus meer dan gevoelens en emoties, maar omvat ook het denken en handelen, de levensinstelling en de levensovertuiging).
Door de jarenlange ervaringen en waarnemingen tijdens zijn jeugd en zijn medische carrière, kon hij zijn Bach bloesem remedies ontwikkelen. Deze geneeswijze maakt gebruik van bloesemessenties, die de levenskracht van de bloesems bevatten. De bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. Ze zijn niet schadelijk en werken niet verslavend. De Bachbloesems worden niet rechtstreeks gegeven tegen de lichamelijke klacht maar uitgekozen in overeenstemming met jouw gemoedsgesteldheid.

De Bach Bloesems kunnen je helpen om in moeilijke tijden je emoties in balans te brengen. Ook preventief (bijv vóór een examen) zijn Bach Bloesems in te zetten.

De Bach methode is veilig, eenvoudig en voor mens en dier te gebruiken.
Dit was ook de filosofie van Dr. Edward Bach.


In het menu bij “Emotie trefwoorden” vind je veel voorkomende emoties waarbij de Bach remedies van dienst kunnen zijn.

De Bach Bloesemtherapie gaat uit van zeven emotie groepen, waarvoor in totaal 38 remedies door Dr. Bach zijn ontwikkeld. Deze remedies kunnen ondersteunen bij:
  • Emotionele stemmingsklachten
  • Problemen met verandering
  • Aanpassen aan nieuwe situaties
  • Angst met bekende en onbekende oorzaak
  • Emotionele overbelasting
  • Negatief persoonlijk zelfbeeld
  • Emotionele trauma’s

Werkwijze
Het bereiden en gebruiken van persoonlijke Bach remedies is een mooi en zacht proces, je ziet dat het mensen kan helpen hun balans terug te vinden. Een remedie samenstellen, kan uit meerdere Bach Bloesems bestaan uit verschillende emotiegroepen. 

Interesse om een remedie te laten samenstellen?
Hierbij geef je in een consult aan (dit kan ook telefonisch, via skype of mail zijn) waarvoor je een remedie nodig hebt en ik zal aan de hand van jouw wensen een remedie samenstellen. Dit doe ik met behulp van het overzicht wat Dr Bach heeft opgesteld.
Het kan ook zijn dat het je nog niet duidelijk is wat je precies nodig hebt.  Dat is geen probleem. Tijdens het consult zullen we hier achter komen.

Het is altijd mogelijk om flesjes met je eigen recept bij te bestellen.

Kosten:
€ 65,-    voor een consult, duur 60 minuten. Dit is inclusief een flesje van 30 ml persoonlijk voor jou op maat gemaakte remedie.
€ 15,-    voor het nabestellen van een flesje.
€ 40,-    voor het nabestellen van drie flesjes

De Bachbloesems kunnen ook worden ingezet als ondersteuning van een andere therapievorm
.
Belangrijk
BACH BLOESEM REMEDIES EN BACH BLOESEM THERAPIE VERVANGEN GEEN ARTS OF MEDISCH SPECIALIST.