nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieƫn
Darmtherapie

Buikpijn, burn-out, (chronische) virusinfecties, ontstekingsziekten – zoals diabetes, cardiovasculaire aandoeningen en allergieën-, overgewicht, huidaandoeningen, depressies, blaasontstekingen, Parkinson, Alzheimer, gedragsstoornissen, auto immuunziekten, kanker, reuma, chronisch vermoeidheidssyndroom, hormonale disbalans, migraine: zo maar enkele veelvoorkomende gezondheidsklachten die te herleiden zijn naar slechte leefgewoonten of een slechte spijsvertering. De darm heeft hierin een belangrijke en vaak onderschatte rol in ons lichaam. 
 
  • We kunnen ons best doen om gezond te eten, maar als jouw voeding niet goed wordt verteerd….
  • Een antibioticakuur kan het evenwicht in de darmflora flink verstoren…
  • Stress kan de spijsvertering ondermijnen…
  • De darmwand kan beschadigd raken door voedselintoleranties, ontstekingsstoffen als histamine en andere biogene aminen, schimmels, virussen en parasieten.
  • 80% van het immuunsysteem zetelt in de slijmvliezen van de darm…
  • Auto immuun ziekten zijn vaak een gevolg van een darmslijmvlies dat al langer in slechte conditie is…

Verstoringen geven ziektebeelden in de darm zelf, maar kunnen zich ook uiten op hele andere plaatsen zoals in de longen, de huid, in je brein of je gewrichten.

Een goede darmwerking is ook belangrijk voor de ontgifting. Als de darmflora niet in balans is worden er gifstoffen aangemaakt. Deze gifstoffen vormen een belasting voor de lever. Veel chronische klachten worden dan ook veroorzaakt door een slechte ontgifting van de darm en de lever. Denk hierbij aan vermoeidheid, spierpijnen, migraine, huidklachten etc.

Gelukkig komt er ook in de reguliere geneeskunde steeds meer aandacht voor het belang van de darm.

Hoe werkt het?
Stap 1
Ik stuur je digitaal een anamnese formulier.
Dit is een vragenlijst die je invult en terugstuurt zodat ik me kan voorbereiden op ons eerste gesprek. Het is een uitgebreide lijst om te achterhalen wat de klachten of vragen zijn en wat je tot nu toe hebt gedaan.

 

Stap 2
Ons 1e gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Hier gaan we uitgebreid in op de informatie die je mij hebt gegeven en stel ik soms direct een 1e behandelplan op. Hiermee kun je aan de slag. 
Mochten we besluiten aanvullend onderzoek te doen, krijg je de testen mee naar huis zodat je deze kunt (laten) afnemen. 

Stap 3
Het 2e gesprek is een evaluatie. Wat gaat er goed en waar loop je tegenaan. 
Als we aanvullend onderzoek hebben laten doen, plannen we de tweede afspraak na het binnenkomen van de uitslagen. Deze zullen we bespreken en aan de hand hiervan zullen we een therapieplan opstellen. 

Stap 4
Je gaat met het therapieplan aan de slag. We maken een nieuwe afspraak. Mocht je tussendoor hulp of advies nodig hebben kun je altijd bij mij terecht. 

Tarieven en vergoeding

€ 115,-  Intakegesprek en opstellen behandelplan (1,5 uur) 
€ 65,-    Vervolgconsult (1 uur)
€ 40,-    Kort begeleidingsconsult (0,5 uur)
€ 20,-    Telefonisch of email advies (per 15 minuten)

De prijzen zijn incl. BTW
Mijn praktijk is aangesloten bij de BATC. Dit betekent dat de meeste zorgverzekeraars mijn behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoeden (onder de noemer 'aanvullende zorg'). De onderzoeken die via het laboratorium worden onderzocht komen niet voor vergoeding in aanmerking.
Informeer bij de zorgverzekeraar naar de exacte voorwaarden.