nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieƫn
Hormoonklachten

Onze hormonen spelen een enorm belangrijke rol in hoe wij functioneren en onszelf voelen. Ze bepalen veel lichaamsprocessen, bijvoorbeeld of je bloeddruk hoog is of juist laag, of je erg stressgevoelig bent of juist niet, of je een langzame of snelle stofwisseling hebt. Of je je positief voelt, of down. Maar ook bijvoorbeeld of je gevoelig bent voor ontstekingen, of dat je lichaam ontstekingen onderdrukt. Of je vet aanzet of juist makkelijk verbrandt etc.
Een verkeerde leefstijl, overgewicht, stress, vervuiling, auto-immuunziekten en dergelijke ontregelen onze hormoonhuishouding met alle gevolgen van dien. 
Heel vaak schuilt hier dan ook het onderliggend probleem en daar kunnen diverse oorzaken aan ten grondslag liggen.

Wat zijn eigenlijk hormonen?
Hormonen zijn stofjes die op verschillende plaatsen in het lichaam worden aangemaakt: in de eierstokken (vrouwen), in de testikels (mannen), in kliertjes in het brein, in de schildklier in uw hals, in twee kliertjes die op de nieren liggen en op nog veel meer plekken. Van oestrogeen tot testosteron, van schildklierhormoon tot cortisol, hormonen zijn er in honderden varianten. Ze reizen via het bloed door uw lichaam en geven daar van top tot teen opdrachten aan je cellen. Elke levende cel wordt bestuurd door hormonen en
hormoonachtige stofjes.

Hormonen werken op een ongelofelijke complexe manier samen en in die samenwerking kan het op veel verschillende punten misgaan.  Vaak heb je zelf niet in de gaten dat bepaalde klachten worden veroorzaakt door een hormonale disbalans. Je hebt gewoon last van bepaalde klachten en je legt de link niet met hormonen. 

Hormonale disbalansen zijn goed te herkennen aan allerlei symptomen. Tijdens een uitgebreide anamnese zal ik veel gerichte vragen stellen en zo kan ik meestal een goed zicht krijgen op jouw hormonale status. Verder kijken we of we de oorzaken van een eventuele disbalans kunnen achterhalen.

Ook is het mogelijk om aanvullend via speeksel-, ontlasting-, en bloedtesten te kijken wat er zich in het lichaam allemaal afspeelt. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een laboratorium.

Gelukkig is de oplossing van dit ingewikkelde probleem in de meeste gevallen eenvoudig: door het hormoonbalansprogramma te volgen, zorgt uw lichaam er zelf voor dat het hormonale evenwicht zich op alle fronten herstelt. In de meeste gevallen kan voldoende resultaat bereikt worden met een multidisciplinaire aanpak: Voedings- en trainingsstrategieën, het beperken van stress en mental coaching vormen daarbij de basis. Ik zal je adviseren en samen met jou een stappenplan opstellen. Hiervoor nemen we ruim de tijd. Voor een eerste afspraak plan ik dan ook 1,5 uur.
 
Veel voorkomende klachten waarbij De Hormoonfactor succesvol is:
Aankomen, Afvallen, Allergieën, Burn-out / Bijnieruitputting, Candida, Cellulitis, Darm-, Lever-, Maag- en Nierklachten, Depressies, Galblaas problemen, Gastritis, Gebrek aan energie/ Vermoeidheidsklachten,
Gewrichtsklachten, Hart- en vaatziekten, Hoge en lage bloeddruk, Hoofdpijn/ migraine, Hooikoorts, Huid problemen, Kankerpreventie, Koolhydraatverslaving, Libido problemen, Mannelijke kaalheid, Menopauze en
Penopauze, Menstruatie problemen, Ontstekingen, Osteoporose, PCOS, Schimmelinfecties, Slaap problemen,
Spierziekten, Stress, Tandvlees problemen, Voedingsintoleranties, Zwangerschap problemen, Hormoon specifieke klachten zoals; insuline, schildklier, testosteron, oestrogeen, progesteron, groeihormoon, dhea,
cortisol, melatonine en andere minder dominante hormonen.  Auto-immuunziektes zoals Addison, Bechterew, Coeliakie, Crohn, Diabetes, Graves, Hashimoto, Reumatoïde artritis, Sarcoïdose etc.

Hoe werkt het?
Stap 1
Ik stuur je digitaal een anamnese formulier en een voedingsdagboek.
Dit is een vragenlijst die je invult en terugmailt zodat ik me kan voorbereiden op ons eerste gesprek. Het is een uitgebreide lijst om te achterhalen wat je klachten of vragen zijn en wat je tot nu toe hebt gedaan.

 

Stap 2
Ons 1e gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Hier gaan we uitgebreid in op de informatie die je mij hebt gegeven en stel ik een 1e behandelplan op. Je krijgt informatie over welke disbalans er mogelijk bij jou speelt en wat je hieraan kunt doen. Hiermee ga je aan de slag. Aan de hand van jouw dagboek en jouw klachten/doelen geef ik je hierover voedingsadviezen.
Mochten we besluiten aanvullend onderzoek te doen, krijg je de testen mee naar huis zodat je deze kunt (laten) afnemen.

Stap 3
Het 2e gesprek is een evaluatie. Wat gaat er goed en waar loop je tegenaan.
Als we aanvullend onderzoek hebben laten doen, plannen we de tweede afspraak na het binnenkomen van de uitslagen. Deze zullen we bespreken en aan de hand hiervan zullen we een therapieplan opstellen.

Stap 4
Je gaat met de nieuwe kennis zelf aan de slag. Stap voor stap. Je wordt zo je eigen expert. En je leert waar je op moet letten en wat je valkuilen zijn. Mocht je hulp nodig hebben of advies dan kun je altijd weer bij mij terecht. Soms kan dat via mail en anders maken we een afspraak.

Vaak zijn enkele consulten voldoende om zelf verder te gaan, afhankelijk van aard van de klachten. Ligt de nadruk meer op stresscounseling dan is het fijn om langer te worden begeleid.

Tarieven en vergoeding
€ 115,-  Intakegesprek en opstellen behandelplan (1,5 uur) 
€ 65,-    Vervolgconsult (1 uur)
€ 40,-    Kort begeleidingsconsult (0,5 uur)
€ 20,-    Telefonisch of email advies (per 15 minuten)
De prijzen zijn incl. BTW
Vergoeding van deze consulten door de zorgverzekeraar is mogelijk. Dit is afhankelijk van je aanvullend pakket.

Wat is het resultaat van een betere hormoonbalans?
Ik werk hierbij met 3 pijlers: Voeding, beweging en stressreductie. Als je aan deze 3 pijlers werkt zal het resultaat zijn: