nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieƫn
Iriscopie

Iriscopie is een techniek uit de natuurgeneeskunde.
De iris van je oog staat in directe verbinding met de hersenen en het zenuwstelsel. En deze staan in directe verbinding met de organen en systemen van ons lichaam. Een iriscopist kan via de iris van het oog achterhalen waar de zwakke plekken van het lichaam zitten en wat je grondaanleg is.

Aan de hand van een iriskaart wordt duidelijk in welke onderdelen van het lichaam er mogelijke problemen voorkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om organen of systemen die een ontsteking, een te hoge activiteit of juist een verstoring laten zien. Daarnaast is het mogelijk om na te gaan welke organen en systemen zich in goede conditie bevinden. Op de iriskaart worden de plaatsen van organen en systemen aangegeven. Ieder oog is uniek, zoals een vingerafdruk van ieder mens anders is.

Iriscopie is een diagnostisch hulpmiddel en geen daadwerkelijke geneeswijze, het is een methode om eventuele problemen op te sporen. Je kunt hiermee inzicht krijgen in:
– de erfelijke eigenschappen en de aanleg om bepaalde ziekten te ontwikkelen
– de oorzaak van de klachten en welke organen daarbij betrokken zijn
– je vitaliteit


Een irisscan is altijd aan veranderingen onderhevig. Waarom? Een voorbeeld: als we tijdens een consult zien dat er veel afvaltoffen in je lichaam aanwezig zijn, en je gaat hier thuis door middel van voeding en leefstijl mee aan de slag, dan verandert de kleur en de samenstelling van je iris.

Het oog geeft niet alleen alle informatie over het lichaam, via de irisdiagnose kan ik je ook inzicht geven in het emotionele deel achter de klacht.


Hoe gaat het in zijn werk?
Als iriscopist maak ik een digitale foto van je ogen. Je kunt zelf meekijken via de computer. In het uitvergrootte oog kan ik aan de hand van de patronen van de iris een goed beeld krijgen van de situatie in je lichaam. Lijnen, vlekken, gaten, kleuren, de pupil, lacunes en tekens die zichtbaar zijn, vertellen ieder hun eigen verhaal. De tekens in de ogen laten een bepaald proces/beeld zien.  Of er een verstoring is die nu al voelbaar of merkbaar is wordt in een gesprek duidelijk.

Daarna kijk ik wat voor jou een passende behandeling kan zijn. Dit kunnen persoonlijke adviezen zijn met betrekking tot voeding en leefstijl. Ook is het mogelijk om zonodig aanvullend laboratoriumonderzoek te doen. 


Met goed advies kunnen klachten afnemen, verdwijnen of juist voorkomen worden. 

Wanneer kun je gebruik maken van iriscopie?
Iriscopie kan bij een groot aantal klachten worden toegepast, waaronder klachten in de spijsvertering, huidklachten, hoofdpijn, gebrek aan energie, buikpijnen, allergieën of klachten in de keel, neus of de oren. 

Voor kinderen is het vaak moeilijk om duidelijk te maken wat de klachten zijn. Iriscopie is dan ook bijzonder geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zeven. 

Kosten:
€ 65,-  voor een natuurgeneeskundig consult, duur 60 minuten. 
Irisicopie kan ook een onderdeel zijn tijdens een uitgebreide anamnese. 


Vergoeding zorgverzekeraar
Mijn praktijk is aangesloten bij de BATC. Dit betekent dat de meeste zorgverzekeraars mijn behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoeden (onder de noemer 'aanvullende zorg').