nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieƫn
Bij gezondheidsklachten kan je de symptomen bestrijden,
of de oorzaak aanpakken…

Waar komen jouw gezondheidsklachten vandaan……

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 100.000 miljard cellen. Ze zijn piepklein, maar als je goed kijkt zie je dat elke cel een complete mini-fabriek is. Vergelijk het maar met een fabriek met veel verschillende afdelingen, werknemers en functies. En net zoals het in elke fabriek gaat: als er één onderdeel niet goed loopt, krijgen andere afdelingen het ook zwaar en lopen op termijn ook andere onderdelen vast.

Zo is het ook met het lichaam. Als er cellen of onderdelen van een cel niet goed functioneren, heeft dat invloed op jouw gezondheid. In de orthomoleculaire geneeskunde zoekt men altijd naar de oorzaak. Ik ga dan ook op kijken en uitpuzzelen naar wat er in de basisbiochemie vastloopt of ontbreekt, waardoor het lichaam niet meer kan doen wat het zou moeten doen.
Soms is er iets mis in je biochemie (in je cellen of moleculen) waardoor je lichaam niet kan herstellen, zoals bijvoorbeeld bij chronische vermoeidheid en fibromyalgie. En toch is er aan zogenaamde ‘onbegrepen’ klachten nog heel veel te doen, mits je begrijpt wat de biochemische obstakels kunnen zijn. En dát is nu net de kracht van de orthomoleculaire geneeskunde. 

We gaan op zoek naar oplossingen om de biochemische processen weer vlot te trekken. 
Het doel is om het zelfgenezend vermogen van je lichaam (weer) aan te wakkeren.
Je kunt het vergelijken met het bakken van een cake. Daarbij luistert de hoeveelheid bakpoeder, suiker, zout, bloem en eieren heel nauw. Met een ei minder wordt het misschien wel een cake, maar geen luchtige cake. Met minder suiker wordt het ook een cake, maar wordt deze minder smakelijk. Zo werkt het ook in het lichaam met subtiele nutriënten tekorten. Je gaat er echt niet meteen dood aan, maar goed functioneren wordt wel een uitdaging.

Mochten de klachten aanleiding geven om verder te kijken en aanvullend onderzoek te doen, is dat mogelijk. In samenwerking met een laboratorium maak ik gebruik van diverse testen waarbij door middel van ontlasting-, urine-, speeksel- en/of bloedonderzoek meer informatie verkregen kan worden.
Immers, meten is weten.
Orthomoleculaire therapie gaat niet alleen voor een goede gezondheid, maar voor het beste/ het meest optimale voor jouw lichaam en geest. 70% van de gezondheidsklachten zijn voeding gerelateerd, hiermee heb je dus zelf een belangrijke sleutel in handen, want 70% van de gezondheidsklachten zijn met goede voeding te voorkomen! 

De effecten van orthomoleculaire voeding zijn vaak al op korte termijn te merken. Er is vaak snel verlichting van chronische klachten, de lichamelijke en geestelijke conditie verbetert, je kunt je beter concentreren, je hebt meer energie en je herstelt sneller na een inspanning. Ook merk je vaak al snel dat je meer weerstand hebt tegen infecties.

De belangrijkste effecten zijn echter de lange termijn effecten. Deze laten zich vooral zien in problemen die niet ontstaan. En al is dat moeilijk om te meten, het is duidelijk dat betere voeding er toe leidt dat je minder kans hebt op allerlei gezondheidsklachten.                                                               
Orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire therapie. Dat betekent dat verschillende therapieën elkaar kunnen aan vullen. Ik vind het dan ook belangrijk dat bekend is waar en door wie je nog meer behandeld wordt of bent geweest, en welke medicijnen je gebruikt. In de eerste plaats om niet weer opnieuw dezelfde dingen te gaan doen als de medebehandelaars, maar ook voor het overzicht en eventueel overleg.

Hoe werkt het?
Stap 1
Ik stuur je digitaal een anamnese formulier.
Dit is een vragenlijst die je invult en terugstuurt zodat ik me kan voorbereiden op ons eerste gesprek. Het is een uitgebreide lijst om te achterhalen wat de klachten of vragen zijn en wat je tot nu toe hebt gedaan.

 

Stap 2
Ons 1e gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Hier gaan we uitgebreid in op de informatie die je mij hebt gegeven. Soms maak ik aan de hand van dit gesprek direct een behandelplan, maar soms is ook aanvullend onderzoek nodig. 
Mochten we besluiten aanvullend onderzoek te doen, krijg je de testen mee naar huis zodat je deze kunt (laten) afnemen.

Stap 3
Het 2e gesprek is een evaluatie van waar je na het vorige gesprek mee bent begonnen. Wat gaat er goed en waar loop je tegenaan.
Als we aanvullend onderzoek hebben laten doen, plannen we de tweede afspraak na het binnenkomen van de uitslagen. Deze zullen we bespreken en aan de hand hiervan zullen we een therapieplan opstellen.

Stap 4
Je gaat met het therapieplan aan de slag. We maken een nieuwe afspraak. Mocht je tussendoor hulp of advies nodig hebben kun je altijd bij mij terecht. 

Tarieven en vergoeding

€ 115,-  Intakegesprek en opstellen behandelplan (1,5 uur) 
€ 65,-    Vervolgconsult (1 uur)
€ 40,-    Kort begeleidingsconsult (0,5 uur)
€ 20,-    Telefonisch of email advies (per 15 minuten)

De prijzen zijn incl. BTW
Mijn praktijk is aangesloten bij de BATC. Dit betekent dat de meeste zorgverzekeraars mijn behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoeden (onder de noemer 'aanvullende zorg'). De onderzoeken die via het laboratorium worden onderzocht komen niet voor vergoeding in aanmerking.
Informeer bij de zorgverzekeraar naar de exacte voorwaarden.

Wil je eens meer interessante artikelen lezen? Ik ben aangesloten als therapeut bij
www.natuurdietisten.nl. Dit is een fijne website met heel veel, vast ook voor jou, bruikbare informatie!